Η ΚΟΙΛΙΑ ΜΑΣ Η ΧΟΝΔΡΗ.

 

Αδελφοί μου, σήμερα θα μιλήσουμε για την κοιλίτσα μας. Τα όργανα του ανθρώπου στην κοιλιακή χώρα είναι ζωτικής σημασίας και κυρίως τα έντερα. Όταν όμως μιλάμε για το πνευματικό κομμάτι, αν δεν είσαι στον συνεχή αγώνα της νηστείας, μιλάμε για ένα από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα την γαστριμαργία. Η κοιλιά μας μπορεί να μας πάει στον Παράδεισο, αλλά μπορεί να μας κάνει να τον χάσουμε. Όταν όμως αγωνίζεσαι πνευματικά, ακόμα και αν είσαι γαστρίμαργος ή έχεις οποιοδήποτε άλλο θανάσιμο αμάρτημα ή μη, τότε μπορείς να σωθείς. Δεν ζούμε για να τρώμε, αλλά τρώμε για να ζούμε. Πολλοί άνθρωποι αρρωσταίνουν από το φαγητό. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εξαιτίας της μπορούμε να προδώσουμε τον Θεό, όπως οι πρωτόπλαστοι και να χάσουμε τον Παράδεισο. Ο Άγιος Βασίλειος έλεγε πως αν πειθαρχήσεις στην κοιλιά σου μπορείς να κερδίσεις τον Παράδεισο. Ας τηρήσουμε το μέτρο λοιπόν και φάμε από όλα από λίγο. Εξ΄ άλλου ας σκεφτούμε ότι όταν ταλαιπωρούμε την κοιλιά μας, είναι μια θυσία για ένα παιδί στην Αφρική που πεθαίνει από την πείνα. Να το κάνουμε διακριτικό τρόπο ζωής.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 13 Οκτωβρίου 2020.
Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω
e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από tον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.