ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ!

 

Αδελφοί μου, είμαστε μια Κυριακή πριν από την Κυριακή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.Μια από τις πιο σημαντικές γιορτές στην Ορθόδοξη Εκκλησίας, μιας και χωρίς αυτόν δεν υπάρχει Χριστιανός, δεν υπάρχει Ανάσταση, αφού δεν θα υπήρχε Ο Χριστός μας χωρίς αυτόν.Με τον Τίμιο Σταυρό θα μπορέσουμε να εξαγοράσουμε τις αμαρτίες μας, κουβαλώντας τον μέχρι το τέλος και δεν θα έπρεπε να γογγύζουμε παρακαλώντας τον Κύριο να μας απαλλάξει από αυτόν.Στην προς Γαλάτας επιστολή ο Απόστολος Παύλος λέει το καύχημα μας είναι ο Σταυρός και πως θα σωθούν και θα έχουν ειρήνη αυτοί που τηρούν τον νόμο του Θεού και σηκώνουν το Σταυρό αυτό και όχι αυτοί που μόνο βαπτίζονται Χριστιανοί και να περιτέμνεσται όπως σας λένε πολλοί διδάσκαλοι. Αυτό ίσχυε στην παλιά Θρησκεία. Μη με ενοχλείτε πλέον, τους λέει, γιατί εγώ έχω τις πληγές του Χριστού στο σώμα μου και δεν έχω χρόνο να σας ακούσω.Κλείνοντας την επιστολή του, εύχεται η χάρις του Κυρίου να είναι πάντα μαζί σας.Στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο θα δούμε τον Ιωάννη να συνομιλεί με τον μαθητή του Νικόδημο και να λένε ότι πριν έρθει ακόμα ο Κύριος μας και σταυρωθεί ο Μωυσής έκανε το σώμα του σε σχήμα σταυρού για να νικάει ο λαός του Ισραήλ τους εχθρούς και είχε υψώσει το φίδι σε σχήμα σταυρού σε έναν πόλεμο με τους Αμαλικίτες. Με τον Σταυρό νικάμε τους υλικούς και τους πνευματικούς πολέμους. Κρεμάστηκε ψηλά ο Χριστός, θα κρεμαστούμε ψηλά κι εμείς για να σωθούμε.

ΠΕΡΙ ΤΟΥ Τ. ΣΤΑΥΡΟΥ. (σταματάνε όλες οι συζητήσεις).

Γλτ. 6, 11-18. ΤΟ ΚΑΥΧΗΜΑ ΜΑΣ Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ .

Ιων. 3 13-17. Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 18 Σεπτεμβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:Mitropolitis [email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.