200 Χρόνια ελευθερία; (2021 εναντίον 1821).

 

Αδελφοί μου, την Κυριακή είναι του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου ο οποίος προβάλει τα δικά του αναγνώσματα και στον Απόστολο και στο Ευαγγέλιο. Είναι μεγάλος και άξιος της κλίσεως του και Ανδρείος όπως αναφέρει και το όνομα του. Έτσι καλούμαστε κι εμείς να είμαστε άξιοι για να ακολουθήσουμε τον Χριστό. Με το νέο έτος θα εορτάσουμε τα 200 χρόνια από την ελευθερία της πατρίδος, κάτι το οποίο έγινε με αγώνα και αίμα και προσφέρθηκε σε εμάς. Στο Αποστολικό ανάγνωσμα την Κυριακή θα ακούσουμε τον Απόστολο Παύλο να λέει πώς είναι ο Απόστολος ως κήρυκας του Ευαγγελίου και διάκονος του Χριστού, αλλά και πώς είναι αυτοί που ακούνε το κήρυγμα του Ευαγγελίου και στέκονται βοηθοί του, συνεργάτες του και πνευματικά του παιδιά. Στο Ευαγγέλιο θα δούμε πώς είδε ο Ιωάννης με τα μάτια του την κλίση των πρώτων μαθητών.

Α΄ Κρνθ. 4, 9 16. ΩΣ ΤΕΚΝΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΤΑ ΝΟΥΘΕΤΩ.

Ιων. 1, 35 52. Η ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 11 Δεκεμβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.